srijeda, 26. svibnja 2010.

projekt VITAR - otorene karte

Na samom startu projekta, 08.08.2008., odlučili smo da će svi podaci vezani za projekt VITAR i trimaran VITAR23 biti javno dostupni, tj. da ćemo voditi politiku "otvorenih karata ".



Što to konkretno znači?
Investitori u "VITAR promociju", imaju potpuni pristup svim informacijama koje su relevantne za realizaciju projekta. Sve cijene komponenata, rada i ostalih usluga su poznate investitorima.
Dakle, cijena koštanja koja je izražena, označena je kao "pretkalkulacijska"cijena prije početka proizvodnje. Cijena se zasniva na dobivenim ponudama pojedinih dobavljača materijala i opreme te izvođača svih pojedinih faza trimaranskog plovila VITAR23, zasnovanim na projektantskom troškovniku po jediničnoj cijeni za jedno plovilo.

Praktično to znači da je trenutno definirana cijena na neki način i maksimalna moguća cijena. S time u vezi očekujemo da ćemo u samom serijskom proizvodnom procesu ( dvadeset jedinica ) uspjeti uštedjeti i dodatnih 10 - 20 % na proizvodnoj cijeni trimarana - time i smanjiti ulaganje investitora u paket "VITAR promocija".
Time bi se cijena sa sadašnjih pretkalkulacijskih 85.000 €, mogla spustiti i do 68.000 € za jedno plovilo, bez ikakve promjene u specifikaciji ili kvaliteti proizvoda.

Želimo investitorima u projekt VITAR - "VITAR promociju", zaista pružiti priliku da za tvorničku-proizvodnu cijenu - dobiju vrhunski, kvalitetni proizvod.

Nema komentara:

Objavi komentar